top of page
Zoeken
  • Liselotte van der Lugt

Senegal... Zon, strand, surf, repeat.

Bijgewerkt op: 21 aug. 2019

Op minder dan 5 uur vliegen van Amsterdam, ligt een onverwachtse, overheerlijke surfbestemming. Wij gingen naar Dakar om deze prachtige voormalige Franse kolonie te verkennen. Door haar Franse heritage, vliegen de baguettes & croissantjes je om de oren, we likeeeeee! Frans eten, Afrikaanse sferen en een kitestadje, daar moesten we naartoe.Ochtenden in Dakar

'S ochtends stonden we vroeg op om door de zanderige straatjes van Dakar te zwieren, op zoek naar een kop koffie met een baguette. Het fijne is - je bent in Afrika, dus je ontbijtje afmaken met verse mango (Afrikaans zoet) groeien overal en zijn in overvloed te koop (voor minder dan 20 cent!)


Espresso te sterk? Ga dan lekker koffie drinken bij Lulu koffie - hier hebben ze heeerlijke (Franse?!) cappuccino's. Ook de verse salade met feta en rode biet is een aanrader. Echt een must go - want het is niet alleen een hippe tent, je kan er ook de mooiste spulletjes kopen.


Strand & beachbar

Dakar ligt aan de kust, en dat merk je in de meest positieve zin! Er hangt een hele relaxte sfeer, de mensen zijn SUPER vriendelijk en er wordt heel veel gechillt. Je kan er heerlijke verse vis, oesters en garnalen eten. No Flaye en Sharkys zijn aanraders waar je met je voeten in het zand en uitzicht over de zee kan lunchen, borrelen/eten EN ook nog eens kan surfen terwijl de zon onder gaat! Ook is er een vuurtoren restaurant waar vaak live muziek word gespeeld en je een prachtig uitzicht over de stad & zee hebt!
Een schaal verse oesters voor 2 euro?!

Dagtrip

Langer in Senegal? Dan dan zeker ook naar La Somone - een layed back beachtown, perfect om te kiten. Er is hier niemand anders, dat betekent en dat betekent... De hele zee voor jou alleen. Wij gingen ten hoogte van het prachtige Royal Baobab Hotel, hier is een prachtige lagoon waar je je kite kan oplaten. Let op: BYO kite. Er is geen kiteschool.


Top drie restaurantjes in La Somone:

2. Le grain du sel - lekker basic, lekker eten.


Toch nog een beetje cultuur snuiven tijdens je vakantie?

The Museum of black civilisations - is het enige echte grote en moderne museum waar Afrikaanse geschiedenis voor de koloniale tijd wordt beschreven.


Interessant feitje: Veel Afrikaanse roofkunst is tegenwoordig in Europese musea te zien, maar als museum kunnen ze hun geroofde kunst nu terug eisen.


Ook het renaissance monument moet je gezien hebben. Senegal heeft dit laten bouwen door communistische Noord Koreanen, omdat zij zo goed zijn in het maken van standbeelden van hun leider. En dan mijn laatste tip! Het vissersdorpje bezoeken onder de Mosque of divinity. Loop er rond, klets met de vissers en wil je echt wat te geks zien?! Ga er op zondag heen, dan zie je hoe honderden geiten gewassen worden in de zee! Hoe mooier je geit hoe meer aanzien!


Moet ik naar Europa reizen om te leren over mijn geschiedenis. Nu kan ik in mijn eigen land leren over mijn geschiedenis.


Renaissance monument gebouwd door noord Koreanen. Omdat die communistische noord Koreanen het best zijn in standbeelden bouwen.OJA p.s. alle fotos hier & op de site heb ik (Flo) gemaakt! Fotografie is naast Haberdashery, mijn andere uit de hand gelopen hobby: om meer fotos uit Senegal te zien neem een kijkje op mijn site: www.floschepers.comコメント


bottom of page