top of page
Zoeken
  • Liselotte van der Lugt

De leukste plekjes van Neder-Strand

Kenia, Zuid-Afrika, Marokko... Next stop: Nederland. Deze zomer namen wij de tijd om ons eigen kikkerlandje te verkennen. Lees in deze blog alles over de leukste plekjes, strandtenten, kitespots & campings van Nederland.


Ontbijtplank bij de strandpaviljoen de Staat, Den Haag

Je hebt ontbijt, en je hebt ontbijt. Alle ontbijtliefhebbers moéten hier een keertje naartoe: strandpaviljoen de Staat. Deze zomer bestonden zij 10 jaar dus organiseerden ze een super leuk festival waar wij met ons merkje stonden. Om op te starten bestelden we een ontbijtplank. Toevallig. En het was de lekkerste OOIT. Echt de moeite waard, ook om er even voor om te rijden. Nog een dikke plus: het personeel is extreem vriendelijk. Een geweldig onontdekt plekje om een dagje aan het strand te chillen dus.


Mini vakantie in Zeeland - Brouwersdam

Brouwersdam staat bekend om haar goede kiteomstandigheden. Toen we dat hoorden pakte we onze laptop en kitespullen om een weekje in Zeeland te werken, kiten en chillen. Doordat Brouwersdam tussen twee landstukken in ligt & in Zeeland is, is er 1) heel vaak goede wind 2) zijn er bijna geen golven. Perfect dus! Wij gingen het water in voor de Brauw - wat een super leuke strandtent bleek te zijn. Tip: bestel de borrelplank. Ook de toastjes (borrelplank in het klein) is er heerlijk. Deze tent staat er het hele jaar door - ook in de winter, wat vrij uitzonderlijk is. Naast de Brauw zit een hele mooie kitewinkel, voor de liefhebbers. Even verderop is de, wat meer bekende Natural High. Deze is stukken groter, ook leuk!
Weekendje weg: Noordwijk - kitespot, hotel Vesper & beachclub de branding.

Hét recept voor een heerlijk weekendje weg. In Noordwijk zit misschien wel de gezelligste, en ook bekendste strandtent van Nederland: de Branding (in de winter heet het de Winterlodge, lekker verwarrend). Maak je weekendje af door een nachtje te reserveren bij het prachtige boutique hotel Vesper. Echt waar - normaal zijn strandhotellen een beetje, je weet wel... mwa. Maar deze is prachtig! Aan het strand, super lekker ontbijt, en sfeervolle kamers. Bij goeie wind, kun je je kite voor het hotel opgooigen. Het perfecte recept voor een weekend (of weekje) weg.

Langweekend weg: romantisch kamperen op Texel

Texels biers. Texelse schapen. Fietsen. Strand. Oesters. Woolness. Dat kan allemaal in Texel. Op minder dan een uur rijden van Amsterdam ga je vanuit Den Helder met de boot en twinting minuten later ben je op Texel. Het leuke is: er is (bijna) altijd plek op de boot: top dus voor een impulsief plan, en dat past wel bij ons.


Zet je tent op op Camping de Koog, een prachtige rustige camping in de duinen. Je staat op met zand tussen je voeten. (En tussen je tanden. En haren. En bestek. Eigelijk tussen alles maar dat is best leuk). Om maar gelijk met de grootste aanrader te beginnen: oetserrapen bij de Texelse Oesterman. Wát een unieke ervaring! Martin, een ontzettend leuke en gezellige man met een delicatesse winkel, nam ons mee het wad op en vertelde ons alles over oesters. Nadat je je eigen oesters vers van het wad geraapt had, werden ze open gemaakt en onder het genot van een bubbel en heerlijke hapjes mochten we er zo veel eten als we maar wilden! Een andere leuke 'to do' is Rumikubben en Texelse biertjes drinken bij de openhaart (jaja het regende een dagje) in een strandtent, bijvoorbeeld bij (onze absolute nummer 1!!!!!!) Paal 28. Ook op Texel hebben we natuurlijk weer een boel gekite want er is bijna altijd - nee dat is niet waar, maar wel vaak - wind.

Last but not least: hidden gem in Friesland - lunchen in het Noorden

Ooit gehoord van de Picknickers? Misschien niet helemaal aan het strand, maar wel aan het water, namelijk het Sneekermeer. EN in de buurt van een kitespot: Mirns. Dit hippe, gezellige restaurant is opgezet door twee mensen van de hotelschool. Picknickers zelf is heel klein en gezellig, maar het terras is enorm! Wil je binnen zitten, of in de avond eten? Reserveer dan in de kas in de tuin. Van heel Nederland, is dit misschien wel ons favoriete plekje. Geloof ons: het is je tripje naar Ter Herne dubbel en dwars waard.

bottom of page