top of page
Zoeken
  • Liselotte van der Lugt

Vergeet Tagazout - dit is de leukste Kitespot van Marokko!

Bijgewerkt op: 21 aug. 2019

In minder dan 2 uur met de bus richting de kust vanuit de hoofdstad van Marokko ontvlucht je de hitte en drukte van Marrakech. Wij gingen er vooral heen voor haar wind: Essaouira is wat ons betreft 1 van de leukste kitespots in Marokko. Veel leuker dan Tagazout - dat bij veel mensen bekendstaat als een goede surfplek.


Achref

Where to kite?

Vergeet de surfscholen aan het strand. Wij raden je aan om in zee (letterlijk en figuurlijk dus) te gaan met Achref, onze kiteleraar. Deze man. Wauw. Wat is hij goed! Hij maakte een dubbele loop met Flo op zijn rug. Gewoon om 'haar even te laten voelen hoe het voelt'. Oja, Achref nam ons ook mee naar het meest lokale sardientjes restaurant ergens in de buitenwijken van Essaouira. Stuur ons even een berichtje voor zijn contactgegevens.Where to sleep?


Where to eat?

Wij waren elke dag te vinden bij de Vagabond - de perfecte plek voor een uitgebreide lunch, met een... biertje! Want die zijn niet overal te krijgen. Niet typisch Marrokaans eten, maar heerlijke hamburgers. Voor als je de Tahins even zat bent. Deze fijne beachclub is helemaal achteraan - even doorlopen dus, maar dan heb je ook wat!


Taros is een leuk barretje met prachtig uitzicht over de zee en stad. Aanrader: ga hier zonsondergang kijken. Ga er niet heen om te eten, dit is vrij basic. Wel hebben ze heerlijke 'snacks' voor bij je biertje (jaja, we zoeken de plekken waar je bier kan krijgen wel uit ;))


Deze mag je niet missen: Le Chalet de la Plage. Net buiten het centrum, ietsje chiquer en prachtig uitzicht op zee maakt dit een must go.


Als je opzoek bent naar iets lokaals, neem dan een kijkje bij: La Licorne.

"drukke" strand

Where to beach? Hoewel 'Plage Tagharte' een mooi breed strand is, en aan het einde alle kitescholen zitten, kan het hier best druk worden. Aan de andere kant van de rivier zit een breed leeg strand, waar wij elke dag met de landrover naartoe gingen. 15 minuten rijden, maar o, zo mooi. Voorbij de Vagabond dus!


Just playin' arounddddComments


bottom of page